Karten

Karten als ontspanning of als sport

Karten is ideaal om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de racesport. De meest bekende vorm van karten is het huren van een kart voor een sessie samen met familie, vrienden of collega’s.

Hierbij kan je op een gezellige maar toch competitieve manier strijden wie de snelste van je vriendengroep is. Op onze uitdagende baan leef je je uit op alle gebieden van het karten. Van snelle inhaalmanoeuvres tot het verdedigen van de ideale lijn. Vol gas raas je een paar centimeter boven het asfalt richting je voorligger en maak je je klaar voor een briljante uitrem actie.

Jouw eerste stappen in de race wereld

Stel jij, jouw zoon of dochter heeft interesse om te gaan racen. In alle gevallen is het karten de ideale eerste stap. Door de vele mogelijkheden die de kartsport biedt kan je op een makkelijke en relatief goedkope manier de wereld van het racen binnenstappen. Vanaf de 8e verjaardag en een lengte van minimaal 1.40m. is het al mogelijk om in een kart te gaan rijden. Tevens zijn er kinderkartlessen te volgen zodat je kleine spruit nog sneller de basics van het karten onder de knie krijgt. Jonger dan 8 jaar of kleiner dan 1.40m? Het is dan mogelijk om samen papa of mama in een duokart te rijden!

Karten met kinderen

Wil je samen met kinderen komen karten, dan is dit mogelijk! Kinderen t/m 13 jaar worden in familieheats geplaatst. In de familieheats worden alleen groepjes met kinderen en hun ouders/begeleiders geplaatst. Familieheats kunnen worden geboekt tot 18.00u.

Kosten

De kosten voor een heat* zijn € 17,50 per persoon.
Duokart: € 19,50 per heat.

*Een heat duurt 12 minuten.

De rode lijn is de ideale racelijn. Deze lijn geeft aan hoe je zo snel en optimaal mogelijk kan rijden.

De blauwe vlakken zijn uitwijkzones voor langzamere rijders.

Veel gestelde vragen

Wat is de minimum lengte of leeftijd voor karten?

Vanaf 8 jaar en een minimale lengte van 1,40m is het mogelijk om in een kinderkart te rijden. Kinderen die jonger zijn dan 8 of kleiner zijn dan 1.40m kunnen samen met een volwassene in een speciale duokart rijden. Zit je kind net rond de 1.40m? Kom dan even langs om te passen! Het kan soms zijn dat de benen net te kort zijn, ook al zijn zij 1.40m of langer.

Vanaf een jaar of 12 kan er in een kart voor volwassenen gereden worden. Er wordt vooraf aan het rijden wel bekeken of het kind goed bij de pedalen en het stuur kan. Is dit niet het geval, dan moet er nog in een kinderkart gereden worden.

Wat zijn de kledingvoorschriften voor het karten?

Het is voor iedereen verplicht om een overall aan te trekken.
Deze overalls stellen wij beschikbaar. Na het rijden kunnen deze weer terug worden gehangen in de omkleedruimte.

Tevens is het verplicht om dichte schoenen met een platte zool te dragen. Onder de helm dient een balaclava gedragen te worden. Heb je nog geen balaclava? Deze kan dan bij ons worden aangeschaft voor € 2,50. Deze mag je natuurlijk na gebruik mee nemen en eventueel de volgende keer weer gebruiken.

Wat doen jullie aan veiligheid?

Onze karts beschikken over driepuntsgordels en een rolbeugel. Tevens krijgt u voor aanvang van het karten een uitgebreide veiligheidsinstructie. Tijdens de heat zijn onze ervaren baanofficials te allen tijde aanwezig.

Waar moeten wij om denken als het om veiligheid gaat?

Het is verboden om een kart te besturen na het gebruiken van alcoholhoudende of verdovende middelen.
Heb je medische klachten? Dan adviseren wij u goed te overwegen of het verantwoord is om te gaan karten.

Kan ik samen met mijn kinderen rijden?

Het is mogelijk om samen met uw kinderen te rijden! Wij hebben hiervoor een zogenaamde kinderheat. In deze kinderheat kunnen kinderen van onder de 14 jaar samen met hun ouders, of andere gezinsleden, rijden. De ouders of gezinsleden dienen zich in deze heat aan te passen aan de snelheid van de kinderen. Zo draagt iedereen bij een (eerste) positieve ervaring met het karten.

Rijden er ook andere deelnemers in mijn heat?

Dat is altijd een mogelijkheid! Er kunnen 14 personen tegelijk rijden in een heat. Mocht u een heat voor uw eigen groep willen reserveren, dan is dat ook mogelijk. De kosten hiervan zijn € 245,-. U koopt dan alle 14 plekken in de heat op.

Stel je eigen arrangement op maat samen

Benieuwd geworden naar het arrangement dat het beste bij jouw evenement past? Neem dan direct contact met ons op.

Neem contact op

Lasergamen

Terug van weggeweest! Kom nu lasergamen in ons compleet vernieuwde area! Dit speelveld bestaat uit meerdere verdiepingen en heeft een totaaloppervlakte van 500m2. Met speciale rook-...
Lees meer

Karten

Jouw eerste stappen in de race wereld

Karten als ontspanning of als sport Karten is ideaal om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de racesport. De meest bekende vorm van...
Lees meer

Kinderfeesten

Voor Alle leeftijden

Kinderfeestjes waar elk kind blij van wordt Welk kind droomt er nou niet van om als coureur over het asfalt te razen? Tijdens een sportief...
Lees meer