Algemene voorwaarden

Algemeen

Pulsar Karting B.V. – met als handelsnaam Kartbaan Leeuwarden – is een kartbaan waar je recreatief kan karten. Karten is een leuke activiteit, maar ook spannend omdat het met snelheid te maken heeft. Snelheid kan ook gevolgen hebben, en daarom hebben wij een 3-tal reglementen, te weten de volgende:

 1. algemene voorwaarden;
 2. veiligheidsreglement;
 3. reglement vrij rijden.

Het veiligheidsreglement wordt genoemd in deze algemene voorwaarden. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst die wordt aangegaan met Kartbaan Leeuwarden, gepubliceerd op de website. Natuurlijk hopen wij dat het gebruik van onze kartbaan actief geschied, maar mocht er toch iets gebeuren dan zijn deze algemene voorwaarden van toepassing op de rechtsrelatie tussen de deelnemer althans de karter en Kartbaan Leeuwarden. 

Deelname karten

Om te kunnen karten moet je meerderjarig zijn. Dit betekent dat je toestemming van je ouders moet hebben als je nog geen 18 bent, althans toestemming van de begeleider van de groep waar je mee bent. Als je dus jonger bent dan 18 mag je zelf niet tekenen, dit moet je van tevoren goed regelen. 

Elke deelname van het karten bij Kartbaan Leeuwarden is op eigen risico. Wij zorgen ervoor dat er veilige omstandigheden zijn, maar kunnen natuurlijk niet altijd voorkomen dat er wat gebeurd. In dat geval zijn de gevolgen geheel voor eigen risico. 

Reserveren en annuleren

Het reserveren van een arrangement of het huren van de baan is natuurlijk telefonisch mogelijk. Er ontstaat echter pas een overeenkomst tussen jou en Kartbaan Leeuwarden als Kartbaan Leeuwarden deze overeenkomst in een e-mail heeft bevestigd. 

Kartbaan Leeuwarden kan het programma altijd wijzigen, althans het afgesproken arrangement. Mocht de deelname of reservering geen doorgang kunnen vinden, dan kan Kartbaan Leeuwarden de activiteit annuleren, en zal een alternatieve datum worden aangeboden. Het is niet mogelijk voor jou om deelnamegelden terug te krijgen. 

Annulering door deelnemer

Als je een reservering bent aangegaan, dan is het in beginsel niet mogelijk om deze te annuleren. Dit houdt natuurlijk verband met het feit dat wij de kartbaan moeten reserveren voor jou. Annuleren is mogelijk, als dit gebeurt een week voor de gereserveerde datum. In dat geval ben je 50% van het boekingsbedrag verschuldigd. Na deze 7 dagen is het dus niet mogelijk te annuleren en ben je alle boekingsgelden verschuldigd. Het is wel mogelijk om je tegen annuleren te verzekeren. De kosten hiervan bedragen 12% van het boekingsbedrag. 

Tijdstippen en betalingen

Natuurlijk zal Kartbaan Leeuwarden de afgesproken begintijden en eindtijden proberen te halen. Het kan natuurlijk voorkomen dat de begintijden wat later aanvangen, hiervoor kunnen wij niet aansprakelijk worden gehouden. 

Wanneer je bij ons reserveert, dient de reservering direct te worden betaald. Wij sturen per e-mail een factuur. Je kan het bedrag per bank, contant of per pin betalen. De door jouw gemaakte reservering wordt pas definitief, op het moment dat het te betalen bedrag is voldaan. Voor alle duidelijkheid: onze prijzen zijn inclusief BTW. 

Aansprakelijkheid en schade

Zoals in het begin van deze algemene voorwaarden kenbaar gemaakt, is karten een spannende sport. Omdat het te maken heeft met snelheid, is er natuurlijk ook wel enig gevaar. Maar: deelnemen, althans gebruik maken van de kartbaan, is volledig op eigen risico. Wij zorgen ervoor dat we zorgvuldig handelen, en we verwachten dit ook van jou. 

Kartbaan Leeuwarden is dan ook van mening dat zij niet aansprakelijk is voor welke schade dan ook. Natuurlijk hebben wij een verzekering, mocht er toch een schade-ongeval plaatsvinden waarvoor wij aansprakelijk zijn, dan is onze aansprakelijkheid beperkt tot een bedrag dat door de verzekeraar wordt uitbetaald. 

Wij aanvaarden ook geen aansprakelijkheid voor mogelijk letsel. Zoals genoemd is karten een spannende sport en het is aan jou om een aanvullende verzekering aan te gaan bij jouw ziekenfonds voor sporten zoals deze. Doe je dit niet, dan zijn wij van mening dat eventuele letselschade geheel voor jouw rekening komen. Indirecte schade en gevolgschade worden daarom door ons niet geaccepteerd en niet betaald. 

Veiligheidsreglement

Veiligheid is bij karten van groot belang. Onderstaand veiligheidsreglement moet dan ook door jou strikt worden opgevolgd: 

 1. om te karten moet je minimaal 8 jaar oud zijn en een minimale lengte hebben van 1,40 meter. Voorts moet je toestemming hebben van je ouders dat je gaat karten. Dit moet schriftelijk blijken uit een verklaring. De toestemming kan ook middels een online inschrijving gegeven worden.
 2. Natuurlijk is het verboden een kart te besturen onder invloed van drank of andere genotsmiddelen. Wanneer wij merken dat dit wel het geval is, zullen wij je direct van de baan verwijderen.
 3. Je moet je netjes gedragen en netjes rijden. Wanneer je je schuldig maakt aan roekeloos rijgedrag of de karts beschadigd, dan zullen wij direct optreden. 
 4. Als je op de kartbaan bent mag je niet zelfstandig uit de kart stappen. Mocht je stil komen te staan of er is sprake van een andere gebeurtenis, dan moet je altijd wachten op de aanwijzingen van het baanpersoneel.
 5. Je mag alleen met een kart op de baan. Het is verboden de baan met de voet te betreden. Dit geldt ook voor de afzettingen, daar mag je niet op zitten. 
 6. In verband met veiligheid en zicht mag je niet je lange haren laten wapperen of loshangende kleding hebben. Van tevoren moet je dus goed controleren of je één en ander op orde hebt. 
 7. De pitstraat is geen raceterrein: als je daar wegrijdt of binnenkomt moet je altijd stapvoets rijden. Dus rem tijdig en houd rekening met andere mensen!  
 8. Mocht je op de baan stil te komen staan, dan moet je dit kenbaar maken door je hand op te steken. Verder geen handelingen verrichten, maar wachten op de aanwijzingen van het baanpersoneel. 
 9. De kartbaan heeft lichtsignalen, wij verwachten van jou dat je die lichtsignalen altijd goed in de gaten houdt. 
 10. Het is altijd verplicht om een integraal helm te dragen. Het is verboden te rijden met een korte broek en open schoeisel. Je moet je dus beseffen deugdelijke kleding van belang is. 
 11. Karten is een intensieve sport,  gepaard gaande met snelheid. Mocht je je niet goed voelen, hartklachten hebben of wanneer er sprake is van andere fysieke omstandigheden, dan is het beter dat je niet gaat karten. Bij zwangerschap, nek- of rugklachten raden wij ook ten sterkste af om te karten. 
 12. Vanzelfsprekend is het verboden te botsen en zal je altijd de instructies van het baanpersoneel moeten opvolgen. Maak je je wel schuldig aan verkeerd gedrag, dan wordt je direct van de baan verwijderd.
 13. Open vuur en roken is natuurlijk ook iets wat absoluut niet kan op een kartbaan. Dit is dan ook ten strengste verboden!

Aanwijzing van baanpersoneel

Wij hebben baanpersoneel die de activiteit in goede banen leidt. Het is aan jou om altijd de aanwijzingen van het baanpersoneel te volgen, en jouw volledig medewerking te geven. Mocht blijken dat je de aanwijzingen van het baanpersoneel niet volgt, dan kan de gehele groep van de baan worden verwijderd. Als dat gebeurd, is er geen recht op teruggave van het door jou betaalde, omdat je je nu eenmaal schuldig hebt gemaakt aan onjuist gedrag. Met andere woorden: iedereen moet zich netjes gedragen, om er een leuke en gezellig uitje van te maken. 

Toepasselijk recht

Mochten we toch een geschil van inzicht hebben, waar we gezamenlijk niet uitkomen, dan is de rechtbank Noord-Nederland bevoegd om van geschillen kennis te nemen. We gaan er echter vanuit dat er bij een probleem altijd een oplossing wordt gevonden. 

Leeuwarden, 20 augustus 2021

Stel je eigen arrangement op maat samen

Benieuwd geworden naar het arrangement dat het beste bij jouw evenement past? Neem dan direct contact met ons op.

Neem contact op

Lasergamen

Terug van weggeweest! Kom nu lasergamen in ons compleet vernieuwde area! Dit speelveld bestaat uit meerdere verdiepingen en heeft een totaaloppervlakte van 500m2. Met speciale rook-...
Lees meer

Karten

Jouw eerste stappen in de race wereld

Karten als ontspanning of als sport Karten is ideaal om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de racesport. De meest bekende vorm van...
Lees meer

Kinderfeesten

Voor Alle leeftijden

Kinderfeestjes waar elk kind blij van wordt Welk kind droomt er nou niet van om als coureur over het asfalt te razen? Tijdens een sportief...
Lees meer